گزارشی از پتانسیل مهجور اشتغال زایی در مرز؛
ساماندهی کوله‌بری فرصتی برای درآمدزایی مرزنشینان /بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان بازگشایی می شود
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۱
کد مطلب: 14448
 
بسیاری از مرزنشینان میرجاوه با فعالیت کوله باری در مرز امرار معاش می کنند و روزانه چند صد تن کالا از این مرز وارد کشور می شود.
ساماندهی کوله‌بری فرصتی برای درآمدزایی مرزنشینان  /بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان بازگشایی می شود
به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ پس از تعطیلی موقت بازارچه های مرزی کشور، اکنون بازارچه‌ مرزی میرجاوه آماده بازگشایی شده و ساخت و تجهیز این بازارچه مرزی به اتمام رسیده است.
چندی پیش وزیر کشور از تصمیم جدید دولت برای کوله‌بران خبر داد و گفته است که برخی مرزهای کشور بسته شده و در مقابل مرزنشینان با سابقه سه سال سکونت در روستاها، کالا را با تخفیف گمرکی وارد کشور کنند.
رحمانی فضلی بیان کرده است که در دولت تصویب شد تا کوله بری ها، به صورت کلی متوقف شود که البته این آثار امنیتی و اجتماعی ممکن است داشته باشد، اما تدبیر کرده ایم که به جای اینکه افراد کوله بر شده و کرامت انسانی آنها دچار مشکل شود، ۱۵ بازارچه مرزی تدبیر شده و کالاهایی که در آن مناطق وارد کشور می‌شود، عرضه شود. این در حالی است که بیش از ۸۵ درصد از کالاهایی که کوله بران می آورند، از ایران به کشورهای دیگر رفته و از آنجا دوباره از سوی کوله بری وارد کشور می شوند.
مرز یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های هر کشوری محسوب می‌شود و به‌ عنوان فرصتی طلایی در بهبود فضای کسب‌ و کار و رونق اقتصاد با مبادلات تجاری و اقتصادی به شمار می‌رود و می‌تواند سرعت توسعه و اشتغال در استان‌های مرزی را افزایش دهد و می‌طلبد که از این فرصت برای کمک به استان‌های مرزی به شکل بهتری استفاده شود.
اما نبود سرمایه گذاری مناسب، واحدهای تولیدی و صنعتی در کنار محرومیت در مناطق مرزی موجب شده مردم برای امرار معاش دست به فعالیتهایی از جمله کولبری، پیله وری از طریق بازارچه‌های مرزی بزنند اما
این فعالیت‌ها نیز به دلیل درآمدهای اندک تاکنون نتوانسته باری از دوش مردم مناطق مرزی بردارد.
به تازگی دولت تصمیم گرفته است تا کوله بری را ساماندهی و متوقف کرده و امکان واردات کالا با تخفیفات گمرکی را برای مرزنشینان فراهم کند.
مرز میرجاوه نیز به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور شامل این تغییرات شده و به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان در شورای بازارچه‌های مرزی ،اکنون بازارچه‌های بش دلبر و میرجاوه آماده است و مدیران آن‌ها نیز از طریق مدیر گمرکات کشور منصوب شده‌اند و ساخت و تجهیز دو بازارچه مرزی در شهرستان‌های نیمروز و میرجاوه به اتمام رسیده است.
سکینه اشرفی بیان داشته است که بازارچه‌های "بش دلبر" در شهرستان نیمروز، "شاهگل" در زهک، "تخت عدالت" در هیرمند، "جالق" و "میل 46" در سراوان و "میرجاوه" 6 بازارچه مرزی جدیدی بود که به استان اضافه شد.
اشرفی درباره مزیت‌های 6 بازارچه جدید گفته است که مزیت این 6 بازارچه جدید این است که شعاع استفاده مرزنشینان نسبت به استان‌های دیگر کشور بیشتر است، یعنی مردم محلی ساکن تا شعاع 50 کیلومتر از بازارچه می‌توانند فعالیت اقتصادی کنند. مرزنشینانی هم که از قبل در مرز فعالیت می‌کردند می‌توانند کارت پیله‌وری دریافت و هرماه از تخفیفات گمرکی استفاده کنند.

فرماندار میرجاوه نیز پیش از این عنوان کرده بود که از آنجایی که بازارچه مرزی میرجاوه پیش از این نیز در کنار گذرگاه موقت مرزی قرار داشت، طرحی پیشنهاد شده است تا بازارچه موقت و گذر مرزی میرجاوه به دلیل نزدیکی ضمیمه بازارچه رسمی شود و مدیریت آن برعهده گمرک باشد.

محمد میهنی می گوید که لیست مرزنشینانی که در شعاع ۵۰ کیلومتری از شعاع مرزی در سیستان و بلوچستان قرار دارند تهیه و به استانداری و اداره کل صنعت ومعدن ارسال شده است و اکنون افراد دارای کارت مبادلات مرزی از تمامی مرزها می توانند صادرات و واردات را انجام دهند و از معافیت گمرکی بهره مند شوند و این موضوع شامل تمام اقلام مجاز برای واردات و صادرات است.


انتهای پیام/ش
Share/Save/Bookmark