آماده کردن سحری در این ایام بر عهده مادرانی است که همیشه بیشترین زحمتها را به دوش میکشند و در این ایام نیز برای تدارک دیدن سفره افطاری و سفره سحری از چیزی کم نمیگذارند، بانوان میرجاوه نیز همانند تمام کدبانوهای ایران زمین، با پختن غذاهای مختلف سعی می کنند تا حلاوت این ماه مبارک را به کام اعضای خانواده خود شیرین تر کنند.
بانوان معتقدند که با پذیرایی از روزه داران و اعضای خانواده در این ماه مبارک، آنها نیزدر ثواب روزه اعضای خانواده نیز شریک می شوند و به همین دلیل از هیچ خدمتی به اعضای خانواده خود دریغ نمی کنند.
پریناز یکی از کدبانوهای شهرستان میرجاوه در این باره به خبرنگار ما می گوید: یکی از آداب و رسوم مردم میرجاوه در آستانه ماه رمضان خانه تکانی است، اکثر بانوان سعی می کنند تا با خانه تکانی و تمیز کردن منزل به استقبال ماه میهمانی خداوند بروند و کوچکترهای خانه را با آداب روزه داری و احترام این ماه مبارک آشنا کنند، روزه اولی های هر خانه برای اولین روز روزه داری اش از بزرگتر منزل هدیه ای معنوی دریافت می کند تا شیرینی این روزه داری برایش ماندگار شود.
وی افزود: مردم بلوچ غذاهای خوشمزه و متنوعی برای این ایام طبخ می کنند،بز قورمه یکی از غذاهای سنتی مردم این شهرستان محسوب می شود که در هنگام افطار و سحر مورد استفاده قرار می گیرد، شله زرد، نان روغنی، حلوای خرما، سمبوسه و پکوره و همچنین چنگال که نوعی غذا با استفاده از خرما ست، از دیگر غذاهای محلی میرجاوه است که بانوان با طبخ آن از میهمانان و اعضای خانواده خود پذیرایی می کنند.
این بانوی بلوچ "سوجی" و "سمیا" را از غذاهای پرطرفدار میرجاوه معرفی کرد و ادامه داد: "سوجی" نوعی حلوا است که با استفاده از آرد برنج طبخ شده و برای پذیرایی از میهمانان در هنگام افطار استفاده می شود و سمیا نیز نوع دیگری از غذاهای پرطرفدار میان میردم میرجاوه است که رشته های باریکی از هل، شیر، زعفران و شکر است که مانند ماکارانی طبخ می شود.
وی آب گوشت، اناردونه ، و ته چین گوسفند را از دیگر غذاهای رایج در میرجاوه در ایام ماه مبارک دانست و افزود: "بزقورمه" از جمله غذاهای پر طرفدار در بین مردم میرجاوه اس که با گوشت بز، کشک محلی یا همان قوروت در هنگام سحر و افطار طبخ می شود و آب گوشت، اناردونه ، و ته چین گوسفند از دیگر غذاهای پرطرفدار در میان سفره افطار اقوام بلوچ است.
انتهای پیام/