گزارشی از طبیعت بکر جنوب شرق کشور فرصتی مغفول در جهت اشتغال پایدار

سرزمین صدهزار ساله تمین افقی روشن برای توسعه گردشگری روستایی سیستان و بلوچستان

پایگاه خبری لادیز , 17 مهر 1396 ساعت 10:13

دهستان «تمین» از مناطق هدف گردشگری استان سیستان و بلوچستان و شهرستان میرجاوه محسوب می شود و به سبب ویژگی های خاص منطقه ای و طبیعت دست نخورده آن مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است.


به گزارش پایگاه خبری لادیز؛ توسعه گردشگری مناطق روستایی با شناخت ظرفیت‌ها و تقویت آنها گامی موثری در مسیر نیل به اهداف گردشگری و توسعه مناطق روستایی است، از سوی دیگر صنایع دستی روستایی که به نوعی تداعی کننده بخشی از سنت های اصیل ایرانی است، نه تنها موجب اشتغال در روستاها می شود بلکه منبع درآمد مهمی نیز برای خانوارهای روستایی است، زنان روستایی دوشادوش مردان با تولید صنایع دستی مانند سوزن دوزی، سکه دوزی، گلیم بافی، گدام بافی، طراحی و دوخت لباس محلی همراه با هنر خاص خود می توانند موجب توسعه اقتصاد خانواده و در بعد کلی آن موجب توسعه اقتصادی روستا شوند و توسعه بخش صنایع دستی هم چنین می تواند به کاهش مهاجرت روستاییان به شهر ها کمک کند.
برگزاری نمایشگاه صنایع دستی می تواند کمک شایانی در جهت معرفی صنایع دستی  هر منطقه داشته باشد، معرفی و فروش آثار هنرهای دستی زنان بلوچ از طریق این نمایشگاه ها  به اقتصاد خانواده کمک می کند.
رییس میراث فرهنگی شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار لادیز، اظهار کرد: دهستان تمین از جمله روستاهای هدف گردشگری میرجاوه است که در راستای تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» برای توسعه گردشگری و ایجاد اشتغال از طریق افزایش صنایع دستی و هنرهای بومی و روستایی انتخاب شده است.
عبدالله کرد افزود: ایجاد کارگاه های صنایع دستی، مرمت اضطرای بناهای تاریخی جهت توسعه پایدار گردشگری و فراهم آوردن زمینه میزبانی شایسته از مسافران، گردشگران، افزایش تولید صنایع دستی جهت ایجاد زمینه های اشتغال پایدار و احیای هنرهای در حال فراموشی می تواند به توسعه اشتغال در مناطق روستایی کمک شایانی کند.
مسئول میراث فرهنگی شهرستان میرجاوه ادامه داد: با بهره‌برداری از ظرفیت‌های تاریخی این منطقه، ایجاد فضاهای پذیرایی و تفریحی برای گردشگران، زمینه ایجاد اشتغال در این منطقه فراهم می شود،سوزن دوزی هنری شناخته شده است و باید با توجه به نیاز بازار این هنر بروز  عرضه شود و این موضوع می تواند به کارآفرینی در مناطق روستایی کمک کند.
وی تاکید کرد: پتانسیل فراوانی در زمینه های هنرهای دستی و میراث فرهنگی در این استان وجود دارد و امیدواریم بتوانیم روند رشد تولید صنایع دستی و افزایش اشتعال بانوان را افزایش دهیم آموزش و ارائه محصولات تولیدی به بازار مصرف از مهمترین دغدغه های زنان بلوچ است و میراث فرهنگی فعالیت های چشمگیری درجهت آموزش صنایع دستی و برپایی نمایشگاه های صنایع دستی برای عرضه محصولات روستاییان داشته است.
 


کد مطلب: 13075

آدرس مطلب: https://www.ladiez.ir/vdcftxdy.w6dmeagiiw.html

لاديز
  https://www.ladiez.ir