ورود محموله ۱۶۰ هزار تنی محصولات تراریخته به کشور/ ذرت‌های تراریخته در چند مرحله ترخیص شده‌اند

19 فروردين 1399 ساعت 10:45

حاجی دلیگانی،عضو کمیسیون برنامه، بودجه گفت: حدود ۳ سال است که از ترخیص محموله ۱۶۰ هزار تنی بار ذرت که به سم آفلاتوکسین‌ها آلوده است در بندرامام خمینی جلوگیری می شود. این محموله شامل ذرت های تراریخته کپک زده است که به اسم تولید الکل وارد کشور شده بود اما گزارش های داده شده خلاف آن را به اثبات می رساند.


به گزارش پایگاه خبری لادیز؛حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به واردات دو محموله تراریخته به کشور عنوان کرد: حدود ۳ سال است که از ترخیص محموله ۱۶۰ هزار تنی بار ذرت که به سم آفلاتوکسین‌ها آلوده است در بندر امام خمینی(ره) جلوگیری می شود. این محموله سه سال است که روی آب های خلیج فارس نگهداری می شود که برای نگهداری آن، ایران هزینه هایی را پرداخت کرده است.

این نماینده علاوه بر محموله ۱۶۰ هزار تنی بار ذرت، از تخلیه یک کشتی حامل محصولات تراریخته خبر داد و گفت: این محموله که اخیرا از بندر امام خمینی ترخیص شده، بخشی از آن به یک گاو داری در دولت آباد شهرستان برخوار واقع در استان اصفهان ارسال شده است. این محموله شامل ذرت های تراریخته کپک زده است که به اسم تولید الکل وارد کشور شده بود اما گزارش های داده شده خلاف آن را به اثبات می رساند.

این نماینده تصریح کرد: اگر از واردات محموله هایی که حاوی محصولات تراریخته است جلوگیری نشود، بدون شک سلامت مردم در استفاده از فرآورده های این ذرت های تراریخته به خطر می افتد.

وی با بیان اینکه واردات محصولات تراریخته به کشور غیر قانونی است افزود: محموله های تراریخته ای که وارد کشور می شود عمده آن ها ذرت ها هستند که اکثرا تراریخته اند. محموله ۱۶۰ هزار تنی که در بندرامام خمینی هنوز اجازه ترخیص نگرفته است که به همت مجلس و سازمان محیط زیست انجام گرفت اما متاسفانه گمانه زنی هایی برای تخلیه این محموله به صورت مرحله ای انجام گرفته است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه با اشاره به بی ارزش بودن محصولات تراریخته خاطر نشان کرد: اگر تراریخته ارزش غذایی داشت، کشور های اروپایی که صاحب صنعت و تکنولوژی هستند در دسته بندی مواد غذایی خود قرار می دادند. هیچ یک از کشور های پیشرفته از محصولات تراریخته استفاده نمی کنند و لذا تولید این محصولات حتی ممنوع است.

انتهای پیام/


کد مطلب: 17558

آدرس مطلب: https://www.ladiez.ir/vdcfctdy.w6detagiiw.html

لاديز
  https://www.ladiez.ir