پرواز بی سابقه قیمت ها در آشفته بازار کالا؛

مرغ گران هم نایاب شد/ عرضه گوشت سفید بدون ترازوی مصوب

5 اسفند 1399 ساعت 8:00

پرواز بی سابقه قیمت مرغ، گرانی های کاذب و عرضه این کالا فراتر از نرخ مصوب در آشفته بازار این روزها، صدای مردم جنوب شرق کشور را درآورده است، آن ها با اعتراض به ضعف نظارت ها خواستار توجه جدی مسئولان امر به این مهم شده اند.


به گزارش لادیز؛به نقل از عصرهامون؛ حکایت تکراری افزایش افسار گسیخته قیمت مرغ و وضعیت نابسامان بازار، ماه هاست به صورت سریالی در کشور و به تبع آن سیستان و بلوچستان تداوم دارد، قصه پر غصه ای که این روزها در آشفته بازار کالا، شکلی بحرانی به خود گرفته است.
 
هنوز روزهای زیادی از تنظیم بازار مرغ و عرضه نوع منجمد آن به قیمت مصوب نگذشته بود که بار دیگر گوشت سفید تنظیم بازاری از یخچال مغازه ها پر کشید و جای آن را مرغ های منجمد با قیمت گزاف و غیرقانونی گرفته و در برخی نقاط هم حتی مرغ گران نایاب شده است.
 
گویا این مسئله از سوی متولیان پذیرفته شده و نارضایتی و گلایه شهروندان به دلیل تفاوت قیمت در بازار و گرانی های افسار گسیخته و این روزها هم کیمیا شدن مرغ آن گونه که باید برایشان اهمیتی ندارد، چراکه اگر این گونه بود مردم کوچه به کوچه و مغازه به مغازه دنبال این کالا نبودند و در نهایت دست خالی به خانه بر نمی گشتند.
 
مرغ گران هم نایاب شد
 
در همین راستا، شهنوازی، یکی از شهروندان خاشی به خبرنگار ما گفت: پس از افزایش ۱۰ هزار تومانی قیمت مرغ که در خاش به وقوع پیوست، متاسفانه با پر کشیدن قیمت ها همین مرغ گران ۳۲ هزاری هم نایاب شده است.
 
وی ادامه داد: مشخص نیست در این راستا ادارات جهاد کشاورزی، اتاق اصناف، صنعت و معدن و تجارت و اتحادیه های مرغ فروشان و مرغداران چه نقشی ایفا می کنند و فرمانداری هم به عنوان نهاد حاکمیتی چه تدابیری برای مقابله با سودجویان اتخاذ کرده است؟
 
 
مردم سراسیمه و مسئولان بی خیال
 
کمالی، یکی از شهروندانی زاهدانی هم گفت: طی دو روز گذشته در زاهدان مرغ کشتار روز به طور کامل نایاب شده و بیشتر فروشگاه های عرضه این کالا هم تعطیل بود، مردمی که از کمبودها و صف های طولانی ناشی از اهمال کاری مسئولان به ستوه آمده اند، سراسیمه دنبال گوشت سفید بودند، این روزها حتی از مرغ زنده و منجمد خبری نیست.
 
وی افزود: یکی از فروشندگان دلیل این نایابی را عدم ارسال مرغ از خراسان جنوبی به سیستان و بلوچستان اعلام کرد، اما سوال این است که چرا اطلاع رسانی در این باره صورت نگرفته و حتی مرغ تنظیم بازار هم عرضه نمی شود، بدون تردید دلیل آن چیزی جز بی تفاوتی مسئولان امر به دغدغه های مردم نیست.

کمالی اضافه کرد: از سوی دیگر در حالی که نرخ مرغ منجمد ۱۵ هزار تومان مصوب شده است، شاهد عرضه این کالا در برخی فروشگاه با قیمت بالای ۲۳ هزار تومان هستیم که فروشندگان دلیل این بالا بودن قیمت را تنظیم بازاری نبودن آن اعلام می کنند، دلیل این اتفاق که از عدم نظارت نشات می گیرد، چیزی جز بی توجهی به جیب مردم نیست.
 
گلایه از نظارت ضعیف دولت
 
دهواری، یکی از شهروندان سراوانی هم گفت: گویا نظارت بر بازار مرغ از دست مسئولان خارج شده است، چراکه این روزها هر فروشگاهی به دلخواه قیمت گذاری انجام می کند.
 
وی ادامه داد: چند روزی است که مرغ کیلویی ۲۸ هزار تومانی در برخی نقاط ۴۵ هزار تومان و در روستاها بالای ۵۰ هزار تومان عرضه می شود، بدون تردید این موضوع نشان از نظارت ضعیف متولیان است.
 
وابستگی ۷۰ درصدی به تولیدات خارج از استان
 
محمد قاسمی، معاون امور بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: ۳۰ درصد نیاز سیستان و بلوچستان توسط مرغداری های داخل استان تامین می شود که با توجه به مصرف قریب به ۳۰۰ تن در این خطه، این میزان عدد کمی است.
 
وی تاکید کرد: حجم کمی از نیاز استان به مرغ، در داخل تولید و این مقدار به سمت کشتارگاه ها هدایت و در بازار نزدیک به قیمت مصوب یعنی کیلویی ۲۳ هزار تومان توزیع می شود و تامین ۷۰ درصد مرغ مصرفی از دیگر استان ها صورت می گیرد.
 
شیوع آنفلوانزای مرغی در خراسان جنوبی مقصر ماجرا
 

این مقام مسئول با بیان این که مرکز تامین مرغ استان خراسان جنوبی است، اضافه کرد: این روزها خراسان جنوبی مشکل ارسال مرغ دارد و حتی دیروز نتوانست سهمیه کشتار روز را تحویل سیستان و بلوچستان دهد، چراکه به دلیل آنفلوانزای مرغی تولید این استان پایین آمده است.
 
وی ادامه داد: میزان زیادی مرغ در خراسان جنوبی معدوم شده و جوجه ریزی صورت نگرفته است، به گونه ای که تولیدکنندگان این استان حتی برای تامین نیاز شهروندان خودشان هم مشکل دارند.
 
 
عدم ارسال مرغ به استان عامل افزایش قیمت ها
 
قاسمی گفت: با توجه به این که امکان ارسال مرغ به سیستان و بلوچستان فراهم نیست، هزینه های تولید در این استان در حال افزایش است، اما تلاش می کنیم که میزان مورد نیاز را از دیگر استان ها از جمله کرمان و خراسان جنوبی تامین کنیم، ولی آن ها هم کمبود دارند و  نمی توانند تزریق کنند.
 
وی افزود: در شرایط فعلی سعی داریم سهمیه موجود را حفظ کنیم تا مشکل برطرف شود، همچنین با بیرجند هماهنگ کردیم که از امروز مرغ منجمد به سیستان و بلوچستان تزریق کنند تا در کنار مرغ کشتار روزی که در استان کشتار می شود، در بازار عرضه و مشکل تا حدودی مرتفع شود.
 
به گفته معاون سازمان صمت سیستان و بلوچستان، قیمت مرغ در دیگر استان ها هم با توجه به کمبودی که وجود دارد افزایش پیدا کرده است، از سویی سیستان و بلوچستان مصرف کننده است و به ناچار باید بین خرید با قیمت بالا یا عدم خرید یک گزینه را انتخاب کنیم.
 
بالا می خریم تا کمبود ایجاد نشود
 
وی اضافه کرد: اگر به تولیدکنندگان اصرار کنیم که حق ندارند مرغ را بالاتر از نرخ مصوب تحویل دهند، از ارسال آن به استان خودداری می کنند و به طور کلی کمبود ایجاد می شود، بنابراین باید یک گزینه را انتخاب کنیم.
 
قاسمی اظهار کرد: در گذشته نیز چنین شرایطی را پشت سرگذاشتیم که با مقاومت ما همراه شد و با افزایش قیمت برخورد کردیم، نتیجه اش عدم تزریق مرغ بود، به گونه ای که دو روز بازار از این کالا خالی شد، بنابراین مجبور شدیم نظرشان را قبول کنیم و مرغ با قیمت بالاتر به استان آمد.
 
وی افزود: در شرایط فعلی هم در حال مقاومت و رایزنی هستیم که قیمت افزایش پیدا نکند و این کمبود مرتفع شود، باید گفت که هیچ کس مقصر این ماجرا نیست، چراکه اکثر تولیدی ها در کشور به ویژه در خراسان جنوبی از بین رفته است.
 
 
وابستگی ۸۵ درصدی تولید مرغ به خارج از کشور
 
این مقام مسئول با اشاره به این که تولید مرغ و تخم مرغ ما ۸۵ درصد وابسته به خارج از کشور است، تصریح کرد: واردات نهاده از سوی جهاد کشاورزی انجام شده و مرغداران به هر میزان که نیاز داشته باشند در اختیارشان قرار می گیرد.
 
وی افزود: نهاده تنها خوراک مرغ نیست، ممکن است که دارو و مکمل هم افزایش قیمت داشته باشد، به همین دلیل تولیدکنندگان با توجه به بالارفتن هزینه هایشان، قیمت ها را هم افزایش داده اند.
 
دلیل عرضه مرغ منجمد بالاتر از نرخ مصوب
 
قاسمی در پاسخ به این سوال که چرا مرغ منجمد با قیمت بالاتر از نرخ مصوب در بازار عرضه می شود؟ گفت: مرغ منجمد قیمت مصوب دارد که بر همان اساس توزیع می شود، اما در شرایط فعلی مرغ تنظیم بازاری در سیستان و بلوچستان موجود نیست.
 
وی افزود: مرغ منجمدی که از بیرجند وارد می شود، تنظیم بازاری نیست، بلکه در کشتارگاه های این شهر کشتار و نگهداری می شود که با توجه به وضعیت به وجود آمده، آن ها برای ارسال آن از محل ذخیره شان اعلام آمادگی کردند که عرضه این نوع گوشت به نرخ مصوب نخواهد بود، اما می تواند تا حدودی مشکل استان را حل کند.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 17670

آدرس مطلب: https://www.ladiez.ir/vdcawin6.49n0015kk4.html

لاديز
  https://www.ladiez.ir