ابراز نگرانی مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در مورد پدیده خشکسالی/۹۲درصد استان درگیر پدیده خشکسالی است

7 ارديبهشت 1401 ساعت 11:39

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در مورد پدیده خشکسالی در این استان ابراز نگرانی کرد.



به گزارش لادیز؛به نقل از عصرهامون؛ تداوم خشکسالی در سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه سیستان به عنوان قطب کشاورزی این استان در چند سال گذشته که به اوج رسیده پایان عمر هزاران ساله کشاورزی و تبعات بعد از آن از جمله افزایش مهاجرت‌ها از این منطقه را رقم خواهد زد.

به گفته کارشناسان خشکسالی پی در پی در این استان اثرات مخرب فراوانی در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی وارد کرده، به طوری که کاهش ذخایر آبی، افزایش کانون‌های بحرانی ریزگرد‌ها و روند شور شدن زمین‌های زراعی، از بین رفتن مراتع و پوشش گیاهی در منطقه، مهاجرت و به وجود آمدن حاشیه نشینی در اطراف شهر‌های بزرگ و خشک شدن ذخایر آب زیر زمینی و قنوات از جمله این مشکلات است.

۶۰  درصد استان دچار خشکسالی بسیارشدید است

محسن حیدری،مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با ابراز نگرانی از خشکسالی موجود در استان، بیان کرد: بر اساس شاخص بارش، تبخیر و تعرق استاندارد شده (SPEI)، در مدت زمان یکساله تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۰، ۹۲.۱% از سیستان و بلوچستان درگیر پدیده خشکسالی است که این مقدار در منطقه سیستان ۹۸.۷%  و در منطقه بلوچستان ۹۱%  بوده است.

وی ضمن ابراز نگرانی از ادامه دار بودن روند خشکسالی در استان گفت: در مدت زمان یکساله مذکور از مساحت درگیر خشکسالی استان تقریباً ۶۰% آن دچار خشکسالی بسیارشدید و شدید است.

این مقام مسئول از کاهش ۴۰ درصدی میزان بارش ها در سال زراعی جاری نسبت به دوره مشابه بلند مدت خبر داد و افزود: در سال زراعی گذشته تنها ۴۸ میلی متر بارندگی از ایستگاه های هواشناسی به ثبت رسیده است و با وجود گذشت بیش از ۷ ماه از سال زراعی، تا کنون تنها ۴۸% از بارش های سال آبی جاری را دریافت کرده ایم.

حیدری میانگین دمای استان را از ابتدای سال زراعی تا کنون ۱۹.۶ درجه سلسیوس اعلام کرد و از افزایش ۱.۳ درجه ای دمای استان نسبت به دوره بلند مدت مشابه خبر داد.

به گفته مدیر کل هواشناسی استان، به طور میانگین به ازای هر دهه ۱۰ میلی متر کاهش در نزولات جوی استان را شاهد هستیم که ادامه دار بودن این روند می تواند تبعات منفی برای منطقه در پی داشته باشد.


انتهای پیام/


کد مطلب: 19713

آدرس مطلب: https://www.ladiez.ir/vdcae0n6.49no615kk4.html

لاديز
  https://www.ladiez.ir